Over LANDSMIDLANDSMID is ontstaan uit de wens om de kwaliteit van het platteland te verbeteren. LANDSMID zorgt voor nieuwe of versterkte samenwerking op het platteland die voor alle iedereen voordeel biedt. LANDSMID is de schakel tussen verschillende partijen op het platteland en nadrukkelijk niet verbonden aan één partij.

Samenwerking gaat niet altijd vanzelf; vaak is een extra impuls nodig. Door verschillende belangen samen te brengen kunnen nieuwe initiatieven voor meerdere partijen winst opleveren. Juist door standpunten, motivatie en belangen van de betrokken partijen te doorgronden vindt LANDSMID nieuwe mogelijkheden tot samenwerking. Uiteraard worden haalbaarheid, randvoorwaarden en grenzen hierbij scherp in de gaten gehouden.

LANDSMID kan expertise en professionele ondersteuning bieden in situaties waarin extra inzet nodig is om bedoelde samenwerking te realiseren.
Bijvoorbeeld wanneer:

LANDSMID is eigenwijs en denkt graag in een vroeg stadium mee om vanuit een strategisch perspectief en een scherpe analyse het beoogde effect en de activiteiten vast te stellen. LANDSMID schrijft graag mee aan projectvoorstellen en opdrachten.

LANDSMID is het eenmansbedrijf van André Claassen waardoor flexibiliteit en korte lijnen naar opdrachtgever en partijen gegarandeerd zijn. Indien nodig worden inhoudelijke deskundigen ingeschakeld ter ondersteuning.

Over André Claassen

Mijn liefde voor het platteland is vast en zeker in mijn jeugd ontstaan, toen ik opgroeide op het fruitbedrijf van mijn ouders. Voor mij is het platteland zo mooi omdat het verschillende elementen op een dynamische manier herbergt: rust, (cultuur)historie, natuur & landschap en (agrarische) bedrijvigheid. Juist deze combinatie maakt het zo bijzonder. En we mogen gerust ons best blijven doen om dat zo mooi te houden, het wordt steeds duidelijker dat leefbaarheid en omgevingskwaliteit belangrijke economische factoren zijn geworden. Ik werk er dan ook graag aan mee om de kwaliteit van het platteland te versterken.

Vanuit een heldere missie werk ik graag doelgericht aan de versterking van het platteland. Door mijn open houding maak ik makkelijk contact met mensen met verschillende achtergrond en opleiding. Hierbij ben ik ondernemend, leergierig en niet bang om vragen te stellen. Ik heb een sterk analyserend vermogen en herken snel knelpunten en mogelijke oplossingen. Ik kan het conceptuele vertalen naar het praktische. Bij belangentegenstellingen zoek ik naar doortastende en haalbare oplossingen die recht doen aan die verschillende belangen. Ik neem graag het voortouw om doelen en gemaakte keuzes uit te dragen en op een zakelijke en praktische wijze om te zetten in activiteiten.

Door 15 jaar ervaring bij vijf verschillende werkgevers heb ik het platteland vanuit verschillende invalshoeken kunnen meemaken. Na een voorzichtige start (naast een baan) heb ik begin 2010 ontslag genomen om full-time aan LANDSMID te kunnen werken. Daardoor kan ik nu werken op een manier en aan onderwerpen die mij voldoening geven en bijdragen aan een mooi platteland.

Overzicht loopbaan:
2010: full-time LANDSMID, Beuningen
2007: part-time start LANDSMID, Beuningen
2006-'09: projectleider, Brabantse Milieufederatie, Tilburg
2005-'06: beleidsmedewerker, Vereniging Nederlands Cultuurlandschap
2003-'05: coördinator, Stichting Ruraal Wageningen
1999-2002: projectcoördinator, Stichting Robinia, Wageningen
1995-'99: beheerder, Landgoed Reigersbos, Noord-Holland
1993-'95: ondernemer: handel in bijen-producten en veldwerk, Portugal
1991-'94: Studie Bosbouw, Wageningen University & Research Centre
1987-'91: Studie Bosbouw, Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein
Kijk voor meer details op www.linkedin.com .

Andre Claassen